Gravit Designer discussion

Fonts not loading, I have to restart the app to see the fonts appear

Fonts not loading, I have to restart the app, to see the fonts appear…

OS : Windows 10 Pro Version 2004 (10.0.19041 Build 19041, 1052) & Ubuntu 20.04 LTS
Gravit Version(s) : Version 2021.i2 Win & Version 2021.i2 Linux

Issue : The first time I load the application the design shapes appear with all the colors and elements but the Fonts remain invisible unless I close Gravit and Start it again… I have been testing it a few times with consistent results…

Email : daoud.makram@gmail.com

Hi @dmakram,

Does it happen when using both desktop versions? Windows and linux(appimage)?

Hi Scofano,
sorry for the late reply but yes… with the PWA I found that the fonts don’t read from the SYSTEM FONTS… the document doesn’t even wanna get saved online… there is an uploading issue too with the file that I shared… THE ISSUE IS SOLVED NOW…

Hi @dmakram thanks for the feedback.

System fonts are now available in the web app and PWA in Chrome.
To enable them, please enter chrome://flags/#font-access in the address bar and switch to “Enabled”.

Hi @Scofano
how can I get system fonts in the desktop app? Also when I import fonts, the font family is not getting added, just one font type only. How can I fix this?

Hi @ThumpiRaghav,

System fonts should be enabled by default on the desktop app - https://share.getcloudapp.com/Wnu0xDln and about the font family, they do not appear like if they are different fonts, you can find the whole family “variants” as different weights - https://share.getcloudapp.com/6quYrGQq